Pořady Art Francesca -podzim 2018

 

 

PONDĚLÍ 26.11. od 19 h -Jan a Ivan Svatošovi: PRAHA MYSTICKÁ

(diashow) – Lze Prahu zažít ještě oproštěnou od turistického
ruchu, poklidnou a dřímající? Tentokráte budeme nahlížet do mlhou zahalených míst naší stověžaté metropole. Dostanete tipy na neobvyklé vycházky a spatříte místa, do nichž je veřejnosti běžně vstup omezen. Součástí večera je křest a autogramiáda stejnojmenného kalendáře.

 

ÚTERÝ 9.10. od19 h Jan SVATOŠ: CO SE NEVEŠLO DO ARCHY

(diashow) – Nahlédněte do zákulisí natáčení filmu Archa světel a stínů. Spatříte záběry, které se do filmu nevešly, např. jak funguje sloní sirotčinec nebo unikátní stoleté archivy objevené v knihovně Kongresu v USA: tajemné domorodé rituály či útok nosorožce. Tvůrci představí materiál ryze soukromého charakteru, který není určen ke zveřejnění.

 

ČTVRTEK 1.11. OD 19 h -IVANA BUTTRY: ISLAND ZEMĚ OHNĚ A LEDU

(diashow) Vydejme se společně do země plné protikladů, kde najdete gejzíry horké 200 stupňů, lávové pláže i druhý největší ledovec v Evropě. Dozvíte se, proč si vybrali astronauti Appolla právě Island, co nesmí požívat rodiče islandských dětí, ale i to  jak vášeň pro pletené svetry ovlivňuje zdejší život. Nezapomeneme ani na elfy ovlivňující stavby dálnic a staré vikingské příběhy, ze kterých Vás bude mrazit.

ČTVRTEK 18.10.19 h Martin SVATOŠ: PROVENCE– KRAJEM UMĚNÍ A LEVANDULE (diashow)

Málokteré místo na světě je více spojeno se středomořským duchem a antickým dědictvím, než slavná Provence. Již vyslovení jejího jména v lidech vzbuzuje nadšení. Lány levandule, malebné kopce a vůně fenyklu, rozmarýnu a šalvěje…

ČTVRTEK 8.11. OD 19 h -Ivan SVATOŠ: CO MI VYPRÁVĚLY PRAŽSKÉ SCHODY REPRÍZA

(diashow) Vydejte se s námi na procházku po pražských schodech. Dozvíte se, proč se jedny schody jmenovaly Masokrámský vršek, které schody jsou nejdelší a které si firma Jawa vybrala pro testování svých vozů… Ivan Svatoš prozradí své oblíbené vyhlídky. Společně poodhalíme genius loci tohoto nezaměnitelného prvku pražské městské krajiny.

ÚTERÝ 27.11.19 h -Jan a Ivan Svatošovi: KŘIVOKLÁTSKÁ TAJEMSTVÍ

(filmový večer) – Co má společného Ivan Svatoš s královským křivoklátským hvozdem, proč rakovničtí ostrostřelci rozstříleli jeho obraz a co mu dal kraj spisovatele Oty Pavla? Komponovaným večerem provází režisér Jan Svatoš, který o tomto kraji natočil krátký film HVOZDY NETKNUTÉ A VĚČNÉ.

Všechny vstupenky lze zakoupit buď galerii Art Francesco nebo v našem eshopu