Narozeninový koncert Ivana Svatoše

V letošním roce oslaví malíř Ivan Svatoš významné životní jubileum. U příležitosti jeho 70. narozenin plánujeme řadu akcí i knižních novinek. Těšit se můžete na mimořádný narozeninový koncert, vydaní několika knih či speciální pořady o Praze.

Oslavy začínáme 30. května, kdy se o 19 hodin uskuteční narozeninový koncert Ivana Svatoše v klášteře Emauzy. Vystoupí na něm řada hostů, např. kytarový virtuos Štěpán Rak či herec Igor Bareš, který zarecituje nejoblíbenější malířovu poezii. Uslyšíte také unikátní propojení překrásné violové barvy s pronikavými odstíny houslí v podání DUO ARTE – Tereza Karla Cachová (housle) a Matyáš Kristián Cach (viola). Na koncertu se ale objeví i další gratulanti z řad významných hostů.

Vstupenky lze zakoupit zde

Z knižní produkce se můžete těšit na vydání malířovy monografie nebo publikace o pražských Košířích, čtvrti, ve které Ivan Svatoš vyrůstal. A zcela mimořádným sběratelským počinem bude pak bibliofilie Praha ve skicářích Ivana Svatoše, která veřejnosti zcela poprvé předloží dosud neveřejné zápisky a skici z procházek po Praze.